Klanten aan het woord

Reviews van blije klanten

Hieronder vind je een selectie van klanten die blij zijn met onze dienstverlening. Sta jij hier al bij?
Logo TT Circuit Assen

Op TT Circuit Assen vinden jaarlijks meer dan 220 activiteiten plaats. Van kleine incentives met auto’s tot trackdays met motoren, van publieksevenementen met trucks tot het grootste evenement van Nederland: de Dutch TT, elke jaar eind juni. Bij het WK Superbike en de TT is TT Circuit Assen zelf organisator, bij alle andere activiteiten zijn we facilitator. Cruciaal bij elke activiteit is uiteraard het weer, aangezien alles hier buiten op het heilige asfalt plaatsvindt. Door onze goede samenwerking met Weerexperts hebben we in de voorbereiding en gedurende het evenement altijd een duidelijk en betrouwbaar overzicht van wat wij, de deelnemers, de organisator en last but not least het publiek kan verwachten. Wij zijn zeer tevreden over deze samenwerking en zien uit naar de komende (hopelijke veelal zonnige) jaren!

De samenwerking met Weerexperts verliep bijzonder soepel. Voor het MAX Skûtsje journaal ontving ik dagelijks op een vaste tijd een heldere en beknopte weersverwachting voor de dag er op. Weerexperts toonde zich een betrouwbare partner voor MAX en hun diensten waren waardevol voor het MAX Skûtsje Journaal.

Logo RTV Oost

Sport mag dan voor veel mensen de belangrijkste bijzaak van het leven zijn, met stip op één als gespreksonderwerp bij het koffieapparaat blijft nog altijd het weer. Op al onze kanalen van RTV Oost heeft het weerbericht dan ook nog steeds een prominente plek: elke dag een duidelijke weersverwachting voor elke gemeente in Overijssel op onze website en in onze app. Op Radio Oost zijn de aansprekende weerpraatjes altijd goed voor een glimlach en op televisie vormt het weerbericht traditioneel het slot van het actualiteitenprogramma ‘Bij Oost Vandaag’. Door de samenwerking met Weerexperts zijn we verzekerd van betrouwbare data en deskundige duiding. #blijmee

Tijdens het Nooit Meer Naar Huis Beach Festival hebben wij samengewerkt met WeerExperts. De expertise en kennis die zij bezitten heeft ervoor gezorgd dat ons evenement veilig kon voortzetten. Daarbij zijn de korte lijnen en de duidelijke communicatie, zowel telefonisch als in de forecast, een grote bijkomstigheid. Het overleggen en sparren met WeerExperts is erg fijn en geeft de betrokkenheid van hen bij het evenement goed weer. Mocht je op zoek zijn naar een professionele en nauwkeurige weer monitoring dan is WeerExperts zeker de partner die je zoekt!

De Koninklijke Watersportvereniging Sneek organiseert van het vroege voorjaar tot in de late herfst zeilwedstrijden voor open zeilboten, waaronder de Sneekweek. Dit evenement is alom bekend en betrouwbare informatie over de weerssituatie is essentieel. Als wedstrijdleider van de Sneekweek 2022 heb ik elke dag toegesneden informatie gekregen van Jan Jonkman, waardoor ik de juiste keuzes kon maken en de zeilers mooie wedstrijden kregen. De prettige samenwerking is door mij zeer gewaardeerd en ik hoop dat wij in de toekomst ook gebruik mogen maken van de betrouwbare en ondersteunende weersverwachtingen van Weerexperts.

Logo RTV Drenthe

Voor RTV Drenthe is het van levensbelang dat weersverwachtingen accuraat en up-to date zijn. De kijkers en luisteraars verwachten dat van onze zender. Weerexperts is daarin al jaren een betrouwbare partner. Het bedrijf levert de weersverwachting voor de website, app en TV en verzorgt 12 uur per dag met weerpresentatoren op Radio Drenthe het dagelijkse weer. Weerexperts is een bedrijf uit het noorden en heeft veel kennis van Drenthe, het Drentse weer èn de regio. Alle reden voor een goede samenwerking met RTV Drenthe.

Matrixx organiseert meerdere grootschalige festivals per jaar, waarbij weermonitoring in zowel de opbouw, showdag en afbouw erg belangrijk is. Voorafgaand hebben we meerdere keren contact gehad om het weer te bespreken. Op de showdag stond het weerscherm de gehele dag aan in het Event Control Center waardoor het weer goed gemonitord kon worden. De samenwerking met Weerexperts is als erg fijn ervaren!

Logo Golazo

Als organisator van grote publieksevents in de buitenlucht is het weer van grote invloed. Door samen te werken met Weerexperts hebben we voorafgaand aan en tijdens het event altijd een betrouwbaar beeld van wat we kunnen verwachten. Met deze informatie kunnen we onze deelnemers goed informeren en mogelijke maatregelen treffen om ten allen tijde een veilig evenement te kunnen organiseren. Een grote zorg minder, zeker wanneer de weersomstandigheden onstuiming en wisselend zijn.

Wij voeren sinds 2010 veldwerkzaamheden uit voor het RIVM in het kader van het Landelijke Meetnet Mestbeleid. Voor de lössregio in Zuid-Limburg worden jaarlijks in de winterperiode grondbemonsteringen uitgevoerd ter plaatse van een aantal geselecteerde agrarische bedrijven. De grondmonsters worden in een extern laboratorium gecentrifugeerd om het aangehechte grondwater te verzamelen en te analyseren op diverse parameters, zoals nitraat en stikstof, met als doel het effect van bemesting te meten. Om te zorgen dat de monsters voldoende representatief zijn worden de veldwerkzaamheden alleen uitgevoerd tijdens droge perioden. Weerexperts ondersteunen ons hierbij door hun betrouwbare regionale weersverwachting. Op basis van de weerinformatie van Weerexperts zijn wij in staat om de veldwerkzaamheden efficiënt in te plannen en uit te voeren tot tevredenheid van het RIVM.

Voor een groot jaarlijks zeilevenement zoals het SKS skûtsjesilen, is een duidelijke weersverwachting van groot belang voor de organiserende plaatselijke wedstrijdcommissies, strijdende schippers en hun bemanningen alsmede de vuilweer-commissie (minwaarrie). Sinds 2022 levert Weerexperts tijdens ons kampioenschap iedere wedstrijddag ’s ochtends vroeg de weersverwachting die door de organiserende wedstrijdcommissie wordt toegelicht aan de schippers en ondersteunde diensten van de SKS. Op basis van de weersverwachting kan de wedstrijdcommissie de wedstrijdbaan daarop afstemmen en kunnen de schippers bepalen welk tuig het best bij de weersomstandigheden past om zo het maximale resultaat te halen. Mocht de weersverwachting daartoe aanleiding geven dan kan de vuilweercommissie besluiten om een wedstrijd geen doorgang te laten vinden omdat de veiligheid van deelnemers en publiek dan in het geding komt.

Vanaf het eerste contactmoment voelt de samenwerking goed en vertrouwt en daarom kijken wij als SKS uit naar een langdurige samenwerking met Weerexperts.

Samenwerking met Weerexperts verliep soepel en naar verwachting. Het is een fijne gedachte om tijdens bouw/breek en show met één druk op de knop een ervaren meteoroloog te kunnen spreken over onze specifieke weerssituatie. Een belangrijke partner bij het organiseren van grote publieksevenementen.

Ondanks dat Kadepop in Groningen inmiddels al 2 jaar niet heeft plaatsgevonden, hebben we in de jaren ervoor zeer fijn samengewerkt met Roland van de Zwaag van Weerexperts. In een persoonlijke en lokale manier van aankondigen van de weersvoorspellingen, in de week voor show en vooral voor het daadwerkelijke weekend, werden onze bezoekers perfect op de hoogte gesteld van wat we konden verwachten! Ik weet niet of het aan Weerexperts lag maar wij hadden bijna altijd goed nazomerweer!

In openluchttheater Cabrio Soest vinden jaarlijks 30 voorstellingen plaats variërend van kleine kindervoorstellingen tot grote (inter)nationale acts en live televisie. Op de dag van de show krijgen we ’s ochtends een weerrapport voor onze locatie, en indien de weersverwachtingen invloed kunnen hebben op de show is er gedurende de dag contact tussen het productieteam en Weerexperts via een appgroep. Zo is iedereen op de hoogte en kunnen we weloverwogen beslissingen nemen. De samenwerking met Weerexperts hierin is heel prettig en ze voelen precies aan welke informatie wij nodig hebben.

Als veiligheidspartner voor het Koninklijk 5 mei concert op de Amstel waren wij op zoek naar een meteorologische dienst. Roland heeft ons goed geinformeerd over de kosten en het traject. In de uitvoering erg fijn om directe lijnen te hebben waarbij het voor ons in de hectiek goed werkt om via de whatsapp alle informatie binnen te krijgen. Toen we moesten opschalen voor de Nationale Herdenking op de Dam was dit ook geen enkel probleem. Tijdens beide producties kwamen de weerberichten netjes aan in de centrale commando posten, waardoor we dit goed konden blijven monitoren.

Ook een blije klant worden?