Lezing en training

Op maat gemaakt

Het weer is een onderwerp waar je nooit over uitgepraat raakt. Zeker wij niet. Aangezien weersverwachtingen in heel wat sectoren een rol van betekenis spelen, is de belangstelling om er meer vanaf te weten groot. Bij Weerexperts kun je terecht voor zowel de professionele kant als de luchtige en ontspannende kant. Al onze meteorologen hebben ervaring met het geven van lezingen en/of trainingen en we kunnen geheel naar wens een opleiding of presentatie samenstellen.

Training en opleiding

Wie scholing wil op het gebied van de meteorologie of de klimatologie, wordt graag van informatie voorzien. Dit kan gaan om een basiscursus weerkunde, of bijvoorbeeld om een opleiding toegespitst op watersporters of bergsporters. Een cursus kan een dagdeel duren of een paar dagdelen. Wij bieden ook trainingen aan die op scholen kunnen worden gegeven. Voor leerlingen van de lagere school pakken meteorologische proefjes vaak als een echte openbaring uit en brengen een heerlijk ‘ahaa’-gevoel teweeg.
Cursussen geven wij in alle soorten en maten, ook al omdat ons team bestaat uit hele verschillende meteorologen. Zo is Margot Ribberink een veelgevraagd spreker op het gebied van klimatologie en duurzaamheid en Hans Nienhuis zit dieper in de technische en natuurkundige aspecten van de meteorologie. Op elk gewenst inhoudelijk niveau zijn wij te boeken. Graag komen we in gesprek met jou om jouw wensen te horen en samen te kijken wat er allemaal mogelijk is.

Presentaties en workshops

Is er de wens om een bepaald thema over het voetlicht laten brengen dat met weer en klimaat te maken heeft? Wij staan klaar om mee te denken. Om vast een idee te geven, we worden veel gevraagd voor de volgende workshops: wolken herkennen, Weer en gezondheid, Klimaatverandering, Weer en natuur. Ook bieden wij combi-presentaties aan, samen met fotograaf Karin Broekhuijsen, uit Drenthe. Zij is weer- en landschapsfotograaf en we bestuderen dan gezamenlijk de prachtigste foto’s met bijbehorende meteorologische uitleg. Net als alle andere workshops is interactie met het publiek ruimschoots mogelijk, leuk zelfs. Samen maken we er een gezellige ochtend, middag of avond van.
Sowieso zal de natuur veelvuldig aan bod komen in onze presentaties. Het weer is één groot natuurverschijnsel en wie er oog voor heeft, krijgt steeds meer fraais te zien. Zoals bijvoorbeeld ijshaar na een winternacht met lichte vorst. Of wat te denken van zonneharpen, lichtende nachtwolken en optrekkende mist. Onweerswolken zijn nog majestueuzer als je er meer van weet en thermiekende roofvogels vormen een indicatie van opstijgende lucht.
Liever ontdekken hoe je zelf het weer kunt verwachten? Ook dat kan. Op elk gewenst instapniveau zijn er handvatten die je meenemen in de wondere wereld van wolken en weer. Aan de bewolking valt zelfs behoorlijk wat af te lezen. Of het al bijna gaat regenen bijvoorbeeld, of dat het juist droog blijft. We nemen je graag mee op deze ontdekkingstochten.

Kijkje in de keuken

Ken je iemand die graag een keer live mee wil kijken hoe een weersverwachting tot stand komt? Of ben je zelf benieuwd hoe dat in zijn werk gaat? Bij Weerexperts is het mogelijk om een paar uur mee te lopen met een meteoroloog. Roland van der Zwaag ontvangt jou graag in zijn weerkamer. Hij legt met enthousiasme uit op welke wijze hij de verwachtingen voor de diverse klanten opstelt. Leuk, gezellig en leerzaam.