Diensten van Weerexperts

Media, bewaking, data en lezing

Weerexperts levert producten en diensten voor een gevarieerde groep klanten. Als particulier of vriendengroep kun je bijvoorbeeld een weerlezing aanvragen of laagdrempelig en snel weerdata voor een website inkopen. Veel van onze klanten zijn bedrijven en organisaties die op zoek zijn naar weerberichten met meerwaarde. Denk aan specifieke weersverwachtingen voor evenementen, of aan weerberichten voor radio, televisie en alle andere communicatiekanalen.

Accurate en snelle weerdata

Communicatie via alle kanalen

Weerbewaking voor elk doel

Op maat gemaakt

Uitgelichte klantbeoordeling

Voor RTV Drenthe is het van levensbelang dat weersverwachtingen accuraat en up-to date zijn. De kijkers en luisteraars verwachten dat van onze zender. Noorderweer is daarin al jaren een betrouwbare partner. Het bedrijf levert de weersverwachting voor de website, app en TV en verzorgt 12 uur per dag met weerpresentatoren op Radio Drenthe het dagelijkse weer. Noorderweer is een bedrijf uit het noorden en heeft veel kennis van Drenthe, het Drentse weer èn de regio. Alle reden voor een goede samenwerking met RTV Drenthe.

Martin van der Veen, eindredacteur RTV Drenthe

Bekijk het laatste bedrijfsnieuws

Weeroverzichten
admin

Weerexperts verzorgt de weerberichten voor het SKS Skûtsjesilen

Zaterdag 30 juli start één van de bekendste traditionele zeilevenementen van Nederland: de strijd om het SKS-Kampioenschap Skûtsjesilen. Veertien skûtsjes strijden twee weken lang om de hoogste eer. Namens Weerexperts voorziet Jan Jonkman de organisatie dagelijks van weersinformatie.

Read More »
Weeroverzichten
admin

Warm welkom bij Omrop Fryslân

Sinds 1 juni verzorgt Weerexperts alle weerberichten voor Omrop Fryslân. We hebben daarvoor een Friestalig ‘weerduo’ in stelling gebracht; Tjitske Wiebenga en Jan Jonkman. Samen met Roland van der Zwaag, eigenaar van Weerexperts, waren zij vrijdag 3 juni bij de officiële aftrap. “Het welkom was hartverwarmend,” aldus alle drie.

Read More »
Weeroverzichten
admin

Weerexperts in de lift; 2 regionale zenders erbij

We zijn blij en trots met onze twee nieuwe mediaklanten. Zowel voor RTV Noord als voor Omroep West mogen wij sinds kort de weerdiensten verzorgen. Het betekent dat onze weerberichten in Groningen en in Zuid-Holland uit de regionale omroepen klinken. Dit doen wij in nauwe samenwerking met de daar al werkende weermensen.

Read More »
Weeroverzichten
admin

Het voorjaar is vaak droog

Zoals de seizoenen terugkerende astronomische gebeurtenissen zijn, zijn er veel weersomstandigheden die horen bij een bepaalde fase van het jaar. Denk aan de kerstdepressie, die eind december vaak regen en wind brengt, of de ijsheiligen half mei. Na deze ijsheiligen is het -in principe- vorstvrij. En wat te denken van de schaapscheerderskou in juni of de hondsdagen in augustus. Al met al kun je, puur door op de kalender te kijken én wat kennis te hebben van klimatologie, al een aardige gok maken over de weersomstandigheden. Als meteorologen is de lente ook het seizoen waarin we ons weer langzaam voorbereiden op specifieke weersituaties die in het zomerhalfjaar kunnen optreden.

Read More »
Weeroverzichten
admin

Een gedegen verwachting is een eerlijk verhaal

Denk jij dat nou ook, dat strandtenthouders een weersverwachting kunnen kopen die hen gunstig gezind is? Het is verbazingwekkend hoe vaak mensen dit echt geloven. Dat je kunt betalen voor een weersverwachting die -hoe dan ook- prachtige paasdagen of een zonnig weekend in het vooruitzicht stelt. Met als doel dat er daardoor meer mensen naar het strand gaan, of naar het pretpark, of naar een festival. Geen enkel weerbedrijf of meteoroloog zal dit doen.

Read More »