Media

Radio, TV, web en app, kranten en narrow casting

Nieuws en Weer zijn met elkaar verweven. Beeld en geluid helpen daarbij om de boodschap helder over te brengen. Dit blijft maatwerk en daar hebben wij altijd meerdere oplossingen voor. Of het nu gaat om Radio, TV, Web en App, kranten of Narrow Casting (scherminfo op locatie), Weerexperts zet zijn team van mediameteorologen, schrijvers en ontwikkelaars in en ontzorgt de klant.

Radio

Hoe zorg je ervoor dat je echt in gesprek raakt met de presentator en dat je samen een weerpraatje levert waarbij de luisteraar aanhaakt? En dat de luisteraar de geboden informatie waardeert en begrijpt?
Het overbrengen van meteorologische kennis en het duiden van weerinformatie in een taal die aankomt bij de luisteraar is een vak apart. Onze mediaexperts hebben hier jarenlange ervaring mee. Soms zijn we live te horen vanuit de studio of in het veld tijdens bijzondere weergebeurtenissen. Meestal verzorgen wij de radioweerberichten vanuit huis. Dan praten we iedereen bij via comrex-apparatuur voor een perfecte verbinding.
Onze werkplekken zijn gevestigd in diverse regio’s en we beleven dus letterlijk het weer ter plekke. Vooruitlopend op een radio-uitzending staan wij in contact met weeramateurs, voor het extra regionale gevoel.

TV

Het lokale of regionale nieuws wordt vaak afgesloten met een weerpresentatie. Die kunnen wij in meerdere vormen aanleveren. Zo zijn er omroepen die de weersverwachting door de nieuwslezer laten voorlezen, met de content van Weerexperts. Dat kan een weertekst zijn waarbij weerfoto’s worden ondersteund met infographics zoals weericonen, aangevuld met wind(kracht en -richting), temperatuur en hoeveelheid neerslag. Andere hebben juist een voorkeur voor een videopresentatie vanuit het veld of met een presentator voor een ‘groen scherm’ met radarbeelden en mooie weerkaarten. Ook deze optie kan worden afgenomen. Onze vakmensen brengen de weerboodschap met plezier over bij jouw kijkers.
Een andere tak van sport is Narrowcasting, waarbij Weerexperts de weerinformatie op moderne beeldschermen presenteert. Voorbeelden zijn onder meer weertekst en weertabellen op een TV-scherm bij een huisartsenpraktijk of bewegende radarbeelden zoals wij leveren aan het TT-Circuit in Assen. Voor jou wellicht een mooie en moderne manier om intern (eigen personeel) of extern (klanten, bezoekers, pati├źnten) te communiceren.

Web & App

Weerexperts voorziet meerdere websites en app’s van weersinformatie. Dankzij de actuele en zeer betrouwbare gegevens zijn onze klanten 24 uur per dag verzekerd van de allerbeste weersverwachting. Jij kiest welke informatie je wilt tonen, want de doelgroep bepaalt de keuze. Of het nu een bepaalde weerkaart is in een app, dan wel een videoweerbericht voor een regionale omroep via de socials, wij maken je blij met onze producten.
Kiest je liever voor weerdata die kant-en-klaar geleverd wordt, 24-7 en altijd up-to-date, dan leveren wij XML’s of API’s die zelf ge├»mplementeerd kunnen worden om bijvoorbeeld je eigen website mee te vullen. Jij vraagt en Weerexperts verzorgt, samen met jou.

Kranten

Een aantal van onze mensen verzorgt dagelijks verwachtingen voor (landelijke) kranten. Daarin leveren wij meerwaarde door regiokennis en toelichting bij de weersontwikkelingen. Het weerbericht vormt zo een waardevolle aanvulling op weersinformatie die overal al te horen en te lezen is. Denk bijvoorbeeld aan begrijpelijke meteorologische en klimatologische achtergronden, bijzonderheden in de natuur en serieuze langetermijn-ontwikkelingen.
Weerexperts staat klaar om ook aan jouw krant of magazine weerberichten te verstrekken. Daarbij maakt het niet uit of het dagelijkse of wekelijkse verwachtingen zijn. Wij leveren met plezier een volledig op maat gemaakt weerblok, inclusief weersymbolen. De vormgeving wordt aangepast aan de aanwezige wensen en ook de levertijden zijn aan jou als klant. We gaan graag voor je aan de slag.