Over weerexperts​

Missie, Historie, Wie zijn wij, Werken bij

Neem contact met ons op

Wil je meer informatie of heb je een vraag of een opmerking? Neem contact met ons op via onderstaande contactgegevens. Buiten kantoortijden heeft e-mail onze voorkeur. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Missie: Alles voor een blije klant

Weerexperts bestaat uit een wendbaar team van weerkundigen, waarvan een aantal met meer dan 20 jaar ervaring in de meteorologie. Wij leveren solide weerdata, regionale weerberichten en weerkundig advies in elke gewenste vorm. Wij, als Weerexperts, zijn ondersteunend aan veel sectoren. Het streven is om het jou, als klant, zo gemakkelijk mogelijk te maken. De blije klant is ons richtpunt.

Visie: Werken vanuit de regio voor de regio

Wij zijn als Weerexperts uniek in de vorm van samenwerkende freelancers, die actief zijn vanuit verschillende regio’s. Op die manier bundelen wij kennis, leveren we maatwerk in de regio, en zijn we groot door bewust klein te blijven. Wij creëren daarmee korte lijnen en zorgen voor een optimale klantrelatie.
Weerexperts legt de lat altijd zo hoog als mogelijk. Wij bieden degelijke en betrouwbare data, zonder de overheadkosten zoals een bedrijfspand. Het betekent dat wij diensten leveren tegen een nette en marktconforme prijs. Daarnaast werken wij met abonnementen, vaste prijzen, zodat je weet waar je aan toe bent.

Historie

In 2015 startte weerbedrijf Weerexperts, toen nog onder de naam Noorderweer en als eenmanszaak. Roland van der Zwaag voegde hiermee een nieuwe fase toe aan zijn weerenthousiasme. Nu werd hij officieel weerman. . Noorderweer spitste zich toe op de noordelijke helft van Nederland en maakte gelijk serieuze stappen. Er werd weerdata uit Duitsland ingekocht, de Noorderweerwebsite kwam in de lucht en de ontwikkeling van de eerste producten voor klanten kwam op gang. Afnemers van het eerste uur vormden RTV Oost, RTV Drenthe en TT-Assen. Klanten die er nu gelukkig nog steeds zijn.
In de loop van de jaren groeide Rolands ambitie en hij liet dit ook merken. Een aantal weercollega’s sloot zich bij zijn bedrijf aan. Met de motivatie om beter te worden en met de gezelligheid en almaar groeiende deskundigheid als team, is in 2021 besloten een nieuwe weg in te slaan. De zakelijke dienstverlening wordt vanaf 1 januari 2022 geleverd onder de nieuwe naam Weerexperts. Wij zijn een weerbedrijf nieuwe stijl, dat freelance weerkundigen verbindt en steeds meer klanten van zeer gedegen weersinformatie voorziet. De voor iedereen toegankelijke actuele weersverwachtingen staan nog steeds onder de naam noorderweer.nl.

Alles voor een blije klant!

Wie zijn de weerexperts?

Gert Voerman

Weerman die de krachten van de natuur wil doorgronden

Als puber werd Gert gegrepen door een sneeuwstorm die zijn weerinteresse katapulteerde. Hij studeerde aardrijkskunde en als docent kan hij het uiteraard niet laten om het over klimatologie en meteorologie te hebben. Sinds vele jaren werkt hij naast het leraarschap als locatiemanager van het Agnieten College in Zwartsluis. Zijn liefde voor het weer is altijd gebleven en groeide verder. Al vroeg in zijn leven werd hij lid van de Vereniging voor Weerkunde en Klimatologie en na een aantal jaren eindredacteur van het blad Weerspiegel die door de betreffende vereniging wordt uitgegeven. Daarnaast is Gert al jaren te horen (geweest) als weerman bij Brugmedia en RTV Oost.

Grieta Spannenburg

Weervrouw die natuur en weersverschijnselen graag in samenhang ziet

Grieta studeerde milieukunde vanuit de overtuiging dat natuur en milieu zeer belangrijke thema’s zijn voor de toekomst van ons land. Daarna trad zij eind vorige eeuw in dienst bij Meteo Consult (het latere MeteoGroup), waar ze jarenlang voor vele landelijke en regionale zenders de weerberichten verzorgde. Ook schreef zij achtergrondartikelen op de weersite, gaf vele lezingen en was coauteur van een aantal weer- en klimaatboeken. Uiteindelijk werkte Grieta 18 jaar in de weerkamer, ruim 2 jaar bij het RIVM en is inmiddels alweer een tijdje zelfstandig meteoroloog en tekstschrijver, onder andere voor Weerexperts.

Margot Ribberink

Weervrouw die duurzaamheid en klimaat hoog in het vaandel heeft

Margot werkte maar liefst 28 jaar bij MeteoGroup in Wageningen. Zij presenteerde het weer voor RTL, voor vele regionale tv-zenders en ook voor heel wat radiostations. Als geschoold bioloog, in combinatie met haar meteorologische kennis, ontwikkelde Margot zich geleidelijk meer richting duurzaamheid. Daarbij zoekt zij vooral de verbinding om vanuit positiviteit mensen aan te zwengelen tot actie. Dit doet zij door middel van klimaatgesprekken, via Operatie Steenbreek en via allerlei andere kanalen waarin zij mensen bij elkaar brengt. Margot is een veelgevraagd spreker voor wie het weer altijd een fascinatie is gebleven.

Hans Nienhuis

Weerman die weer en klimaat overal in terugvindt

Hans is geboren op een boerderij in het Drentse Holsloot. Boeren zijn afhankelijk van het weer, zodat interesse in de atmosfeer er als vanzelf al in zat. Hij werd als kind lid van de Vereniging voor Weerkunde en Klimatologie (VWK) en studeerde meteorologie en geo-informatica in Wageningen. Werken en wonen in het westen vond hij geen prettig idee. Weerexperts bracht uitkomst: meteorologie in de vrijheid en rust van het Noorden. Tegenwoordig is Hans nog steeds actief bij de VWK en schrijft hij artikelen en cursusmateriaal. Daarnaast heeft hij ook binding met geologie en met de elektriciteitswereld.

Jordi Bloem

Een zo duidelijk mogelijk weerpraatje en het liefst met een vrolijke noot.

Een zo duidelijk mogelijk weerpraatje en het liefst met een vrolijke noot. Dat is het uitgangspunt bij Jordi, die 22 jaar bij MeteoConsult (MeteoGroup) als mediameteoroloog heeft gewerkt. Hij verzorgde toen onder andere radio- en tv-presentaties voor Omroep Gelderland, en kijkt daar met veel plezier op terug. Vanaf een jaar of tien wist Jordi al dat hij later weerman zou worden, door de weerpraatjes van de destijds zeer bekende weerman Jan Pelleboer. Begin 2022 is hij toegevoegd aan het team van Weerexperts. Thuiswerken is voor hem ideaal; in zijn eigen radio- en tv-studio.

Tjitske Wiebenga

Altijd eerst even naar boven kijken als ik naar buiten stap.

Van kinds af aan is ze al druk met het weer. Bij vrieskou kwam de schaatskoorts en bij een flinke donderbui moest er persé naar het onweer gekeken worden. Het steeds meer willen begrijpen was de reden om weercursussen te gaan volgen, o.a. bij Meteogroup en het VWK. Sinds de zomer van 2022 heeft ze van haar hobby haar werk mogen maken. Naast twee dagen als leerkracht in het basisonderwijs brengt ze namelijk 3 tot 5 dagen de weersverwachting op website, radio en TV van Omrop Fryslân.

Jan Jonkman

Jan staat klaar voor Omrop Fryslân

Jan Jonkman is een geboren en getogen Fries, wonend in Akmarijp ten noorden van Joure. Hij werkte altijd in de buitenlucht, als veehouder en ballonvaarder. Jan haalde voor dat laatste zijn brevet luchtvaartmeteorologie en zijn liefde voor het weer groeide en groeide. Met ruim 30 jaar ervaring blijft voor hem het weer nog altijd dynamisch en soms ook nog onvoorspelbaar. Maar mede daardoor blijft het elke dag een uitdaging om de juiste keuze te maken en goede weerberichten te leveren aan zijn klant: Omrop Fryslân.

Siebo Mollema

Van ambulancechauffeur naar weerman

Nadat hij als puber de sneeuwstorm van 1979 meemaakte, werd hij nog enthousiaster voor het weer dan hij al was. Decennia later gaf het internet een extra slinger aan zijn weerinteresse. Siebo is jarenlang ambulancechauffeur geweest en werkte parttime bij het Lifeliner 4 Team in Groningen, de hulpdiensthelikopter. Hij volgde daar met grote belangstelling de weerbriefings voor de piloten. Intussen heeft hij al vele jaren een eigen meteo-website en contacten met agrariërs over de verwachtingen. Sinds de zomer van 2023 is Siebo aan de slag voor Omrop Fryslân.

Werken bij/voor Weerexperts!

Weerexperts groeit flink. In 2022 gingen we van vijf naar negen freelance weerkundigen. Onze werkzaamheden breiden zich nog steeds uit en ons klantenbestand wordt almaar groter. Daar zijn we natuurlijk heel blij mee. Benieuwd naar de mogelijkheden om ons team te versterken? Stuur dan een mailtje naar: roland@weerexperts.nl.

Kennismaken met het team?