Over weerexperts​

Missie, Historie, Wie zijn wij, Werken bij

Neem contact met ons op

Wil je meer informatie of heb je een vraag of een opmerking? Neem contact met ons op via onderstaande contactgegevens. Buiten kantoortijden heeft e-mail onze voorkeur. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Missie: Alles voor een blije klant

Weerexperts bestaat uit een wendbaar team van weerkundigen, waarvan een aantal met meer dan 20 jaar ervaring in de meteorologie. Wij leveren solide weerdata, regionale weerberichten en weerkundig advies in elke gewenste vorm. Wij, als Weerexperts, zijn ondersteunend aan veel sectoren. Het streven is om het jou, als klant, zo gemakkelijk mogelijk te maken. De blije klant is ons richtpunt.

Visie: Werken vanuit de regio voor de regio

Wij zijn als Weerexperts uniek in de vorm van samenwerkende freelancers, die actief zijn vanuit verschillende regio’s. Op die manier bundelen wij kennis, leveren we maatwerk in de regio, en zijn we groot door bewust klein te blijven. Wij creëren daarmee korte lijnen en zorgen voor een optimale klantrelatie.
Weerexperts legt de lat altijd zo hoog als mogelijk. Wij bieden degelijke en betrouwbare data, zonder de overheadkosten zoals een bedrijfspand. Het betekent dat wij diensten leveren tegen een nette en marktconforme prijs. Daarnaast werken wij met abonnementen, vaste prijzen, zodat je weet waar je aan toe bent.

Historie

In 2015 startte weerbedrijf Weerexperts, toen nog onder de naam Noorderweer en als eenmanszaak. Roland van der Zwaag voegde hiermee een nieuwe fase toe aan zijn weerenthousiasme. Nu werd hij officieel weerman. . Noorderweer spitste zich toe op de noordelijke helft van Nederland en maakte gelijk serieuze stappen. Er werd weerdata uit Duitsland ingekocht, de Noorderweerwebsite kwam in de lucht en de ontwikkeling van de eerste producten voor klanten kwam op gang. Afnemers van het eerste uur vormden RTV Oost, RTV Drenthe en TT-Assen. Klanten die er nu gelukkig nog steeds zijn.
In de loop van de jaren groeide Rolands ambitie en hij liet dit ook merken. Een aantal weercollega’s sloot zich bij zijn bedrijf aan. Met de motivatie om beter te worden en met de gezelligheid en almaar groeiende deskundigheid als team, is in 2021 besloten een nieuwe weg in te slaan. De zakelijke dienstverlening wordt vanaf 1 januari 2022 geleverd onder de nieuwe naam Weerexperts. Wij zijn een weerbedrijf nieuwe stijl, dat freelance weerkundigen verbindt en steeds meer klanten van zeer gedegen weersinformatie voorziet. De voor iedereen toegankelijke actuele weersverwachtingen staan nog steeds onder de naam noorderweer.nl.

Alles voor een blije klant!

Wie zijn de weerexperts?

Gert Voerman

Weerman die de krachten van de natuur wil doorgronden

Als puber werd Gert gegrepen door een sneeuwstorm die zijn weerinteresse katapulteerde. Hij studeerde aardrijkskunde en als docent kan hij het uiteraard niet laten om het over klimatologie en meteorologie te hebben. Sinds vele jaren werkt hij naast het leraarschap als locatiemanager van het Agnieten College in Zwartsluis. Zijn liefde voor het weer is altijd gebleven en groeide verder. Al vroeg in zijn leven werd hij lid van de Vereniging voor Weerkunde en Klimatologie en na een aantal jaren eindredacteur van het blad Weerspiegel die door de betreffende vereniging wordt uitgegeven. Daarnaast is Gert al jaren te horen (geweest) als weerman bij Brugmedia en RTV Oost.

Grieta Spannenburg

Weervrouw die natuur en weersverschijnselen graag in samenhang ziet

Grieta studeerde milieukunde vanuit de overtuiging dat natuur en milieu zeer belangrijke thema’s zijn voor de toekomst van ons land. Daarna trad zij eind vorige eeuw in dienst bij Meteo Consult (het latere MeteoGroup), waar ze jarenlang voor vele landelijke en regionale zenders de weerberichten verzorgde. Ook schreef zij achtergrondartikelen op de weersite, gaf vele lezingen en was coauteur van een aantal weer- en klimaatboeken. Uiteindelijk werkte Grieta 18 jaar in de weerkamer, ruim 2 jaar bij het RIVM en is inmiddels alweer een tijdje zelfstandig meteoroloog en tekstschrijver, onder andere voor Weerexperts.

Margot Ribberink

Weervrouw die duurzaamheid en klimaat hoog in het vaandel heeft

Margot werkte maar liefst 28 jaar bij MeteoGroup in Wageningen. Zij presenteerde het weer voor RTL, voor vele regionale tv-zenders en ook voor heel wat radiostations. Als geschoold bioloog, in combinatie met haar meteorologische kennis, ontwikkelde Margot zich geleidelijk meer richting duurzaamheid. Daarbij zoekt zij vooral de verbinding om vanuit positiviteit mensen aan te zwengelen tot actie. Dit doet zij door middel van klimaatgesprekken, via Operatie Steenbreek en via allerlei andere kanalen waarin zij mensen bij elkaar brengt. Margot is een veelgevraagd spreker voor wie het weer altijd een fascinatie is gebleven.

Hans Nienhuis

Weerman die weer en klimaat overal in terugvindt

Hans is geboren op een boerderij in het Drentse Holsloot. Boeren zijn afhankelijk van het weer, zodat interesse in de atmosfeer er als vanzelf al in zat. Hij werd als kind lid van de Vereniging voor Weerkunde en Klimatologie (VWK) en studeerde meteorologie en geo-informatica in Wageningen. Werken en wonen in het westen vond hij geen prettig idee. Noorderweer bracht uitkomst: meteorologie in de vrijheid en rust van het Noorden. Tegenwoordig is Hans nog steeds actief bij de VWK en schrijft hij artikelen en cursusmateriaal. Daarnaast heeft hij ook binding met geologie en met de elektriciteitswereld.

Werken bij/voor Weerexperts!

Weerexperts werkt met freelance-meteorologen die elkaar ondersteunen, van elkaar leren en het prettig vinden om met elkaar te werken. De specialisaties verschillen onderling, de motivatie om er tegenaan te gaan is bij iedereen aanwezig. Zou jij ons team willen versterken? Neem dan contact op met Roland van der Zwaag.

Kennismaken met het team?