Weerbewaking

Voor festivals en evenementen

Voor buitenactiviteiten zijn goede weersomstandigheden van groot belang. Vaak wil je zonneschijn en weinig wind, maar lang niet altijd mag je daar op rekenen. Buien, zware windstoten, hitte of onweer; je kunt er als organisatie zomaar mee te maken krijgen. Weerexperts staat organisatoren daarom graag bij met gedegen weersverwachtingen.

Festivals en evenementen

Meteorologische bewaking kan op allerlei manieren plaatsvinden, deels afhankelijk van de schaal van het evenement. We kunnen tijdens de opbouwfase al weerdiensten leveren, net zoals de afbouw begeleid kan worden. Is het een groot evenement dan is het ook mogelijk om mee te denken in de diverse scenario’s. Bijvoorbeeld een scenario waarin staat welke acties worden ondernomen bij de nadering van een omvangrijk buiencluster met onweer.

Weerexperts levert de meteorologische diensten zo vaak en zo uitgebreid als gewenst. Dat kan heel klein zijn, met een paar geschreven weersverwachtingen en weerupdates. Het kan ook veelomvattend zijn, tot aan het stationeren van een meteoroloog op locatie als direct aanspreekpunt. In alle gevallen voorzien wij in gedetailleerde weersinformatie waardoor onaangename verrassingen worden uitgesloten. Wil jij met ons in contact komen voor weerbewaking, we gaan graag het gesprek aan over wensen en mogelijkheden.

Logo TT Circuit Assen

Op TT Circuit Assen vinden jaarlijks meer dan 220 activiteiten plaats. Van kleine incentives met auto’s tot trackdays met motoren, van publieksevenementen met trucks tot het grootste evenement van Nederland: de Dutch TT, elke jaar eind juni. Bij het WK Superbike en de TT is TT Circuit Assen zelf organisator, bij alle andere activiteiten zijn we facilitator. Cruciaal bij elke activiteit is uiteraard het weer, aangezien alles hier buiten op het heilige asfalt plaatsvindt. Door onze goede samenwerking met Weerexperts hebben we in de voorbereiding en gedurende het evenement altijd een duidelijk en betrouwbaar overzicht van wat wij, de deelnemers, de organisator en last but not least het publiek kan verwachten. Wij zijn zeer tevreden over deze samenwerking en zien uit naar de komende (hopelijke veelal zonnige) jaren!

Voor een groot jaarlijks zeilevenement zoals het SKS skûtsjesilen, is een duidelijke weersverwachting van groot belang voor de organiserende plaatselijke wedstrijdcommissies, strijdende schippers en hun bemanningen alsmede de vuilweer-commissie (minwaarrie). Sinds 2022 levert Weerexperts tijdens ons kampioenschap iedere wedstrijddag ’s ochtends vroeg de weersverwachting die door de organiserende wedstrijdcommissie wordt toegelicht aan de schippers en ondersteunde diensten van de SKS. Op basis van de weersverwachting kan de wedstrijdcommissie de wedstrijdbaan daarop afstemmen en kunnen de schippers bepalen welk tuig het best bij de weersomstandigheden past om zo het maximale resultaat te halen. Mocht de weersverwachting daartoe aanleiding geven dan kan de vuilweercommissie besluiten om een wedstrijd geen doorgang te laten vinden omdat de veiligheid van deelnemers en publiek dan in het geding komt.

Vanaf het eerste contactmoment voelt de samenwerking goed en vertrouwt en daarom kijken wij als SKS uit naar een langdurige samenwerking met Weerexperts.

Weerabonnement

Het is mogelijk om bij Weerexperts een weerabonnement af te sluiten voor een specifieke locatie. Hiermee ben je altijd op de hoogte van de weersverwachting voor die plek. Deze informatie wordt aangeboden in de door jou gewenste vorm, bijvoorbeeld als tabel, plaatje of grafiek. De weersverwachting kan op elk moment opgevraagd worden, via een inlogcode op onze website. Zo heb je heel laagdrempelig en supersnel de belangrijkste weersinformatie bij de hand.
Een weerabonnement kun je nu direct aanvragen door het formulier hieronder in te vullen. Je krijgt dan van ons een aanbieding. Na de opdrachtbevestiging ontvang je de inloggegevens.