Warm welkom bij Omrop Fryslân

Sinds 1 juni verzorgt Weerexperts alle weerberichten voor Omrop Fryslân. We hebben daarvoor een Friestalig 'weerduo' in stelling gebracht; Tjitske Wiebenga en Jan Jonkman. Samen met Roland van der Zwaag, eigenaar van Weerexperts, waren zij vrijdag 3 juni bij de officiële aftrap. "Het welkom was hartverwarmend," aldus alle drie.

De ontvangst was dan ook behoorlijk uitbundig. Iedereen wilde hun nieuwe Friese weerteam ontmoeten en van onze kant waren we uiteraard ook zeer nieuwsgierig naar de mensen achter de omroep. Het voelde uitermate prettig om een gezamenlijke start te maken met onder andere de directeur, hoofdredacteur, eindredacteur, een aantal radiomakers en de radiocoördinator. Roland zette zijn beste beentje voor door zichzelf, als niet-Fries, in het Fries voor te stellen.

Jan en Tjitske werden al snel na het introductiegesprek meegenomen naar de schmink en buiten in het zonnetje gezet, met de camera erop. Friese kijkers willen natuurlijk weten wie zij zijn. Jan Jonkman werkt al langere tijd voor de omroep en verving in het verleden Piet Paulusma. Hij was boer in Akmarijp en is momenteel vrijwel dagelijks te horen en te zien bij de Friese omroep. Tjitske werkt op een basisschool en zal dat ook blijven doen, alleen minder dagen. Zij is al van jongs af aan weergeïnteresseerd en als weeramateur ook lid van de Vereniging Weerkunde en Klimatologie (VWK). Tjitske zal geleidelijk worden ingewerkt en gaandeweg het jaar almaar vaker te zien en te horen zijn.

Omrop Fryslân is inmiddels de vijfde regionale omroep waarvoor Weerexperts de weerberichten en weerdata levert, en dat vinden wij ontzettend leuk. Goede en gedegen weersverwachtingen verstrekken is ons werk en onze missie. We zijn opgetogen over de hartelijke ontvangst bij de omroep en gaan met Jan en Tjitske aan de slag om er een succes van te maken.

Hoofredacteur Ingrid Spijkers gaf aan dat ze blij is met het team dat Weerexperts levert. Ingrid: “Het weerbericht wordt hier heel goed beluisterd en bekeken. We hebben heel veel mensen, bijvoorbeeld toeristen en boeren, die afhankelijk zijn van het weer. Het weer is belangrijk.” Door met meerdere mensen samen te werken is er ook altijd achtervang bij calamiteiten. Ons team zal binnenkort nog wat verder uitgebreid worden. Weerexperts is bezig een derde, en eventueel vierde, weerpersoon aan zich te binden en daarmee de continuïteit nog beter te kunnen waarborgen. Deze personen zullen waarschijnlijk dit najaar bij Tjitske en Jan aansluiten.

De uitzending van Hjoed waarin de nieuwe weermensen bekend zijn gemaakt, is te bekijken via deze link: https://www.omropfryslan.nl/fy/nijs/1152869/tjitske-wiebenga-en-jan-jonkman-bringe-tenei-it-waar-yn-de-fryske-huskeamers

Over ons

Weerexperts bestaat uit een wendbaar team van weerkundigen, waarvan een aantal met meer dan 20 jaar ervaring in de meteorologie. Wij leveren solide weerdata, regionale weerberichten en weerkundig advies in elke gewenste vorm. Wij, als Weerexperts, zijn ondersteunend aan veel sectoren. Het streven is om het jou, als klant, zo gemakkelijk mogelijk te maken.

Het laatste nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwbrief