Weerexperts in de lift; 2 regionale zenders erbij

We zijn blij en trots met onze twee nieuwe mediaklanten. Zowel voor RTV Noord als voor Omroep West mogen wij sinds kort de weerdiensten verzorgen. Het betekent dat onze weerberichten in Groningen en in Zuid-Holland uit de regionale omroepen klinken. Dit doen wij in nauwe samenwerking met de daar al werkende weermensen.

Sinds begin april voorziet Weerexperts de regionale zender Omroep West van weersverwachtingen. We nemen zowel tv- als radiopresentaties voor onze rekening en schrijven de weerteksten op de website. Bovendien komen de weergegevens die aan de basis staan van de weersverwachtingen, vanuit de database van Weerexperts. Met deze mooie stap kunnen wij ook de vaste weerman, Huub Mizee, van weerdata voorzien.

Weerexperts levert de weerberichten op vrijdagen, in het weekend en tijdens vakanties van Huub. Onze freelancers Jordi Bloem en Margot Ribberink staan hiervoor aan de meet. Zij zoeken de weersontwikkelingen uit, schrijven de teksten, geven uitleg over het weer in de diverse radioprogramma’s en leveren het televisieweerbericht. Deze tv-presentatie wordt in een eigen studio opgenomen, met dank aan de vele jaren tv-ervaring van beiden. Voor Jordi en Margot is het een weerzien met deze omroep. “Het is fijn om weer samen te mogen werken met weerman Huub Mizee en zijn collega’s van de omroep,” aldus Jordi. “Ik hou van de kleinschaligheid van regionale zenders en zal mijzelf altijd inzetten voor betrouwbare en duidelijke weerpraatjes. In het uitzendgebied van West zijn er genoeg leuke uitdagingen, zoals zeewind, het aantal zonuren in de lente en ik denk ook alvast aan de najaarsbuien die op gang komen als de Noordzee tegen de herfst weer op zijn warmst is. We volgen alles uiteraard op de voet.”

Ook RTV-Noord is inmiddels klant bij ons. Sinds afgelopen maart zijn de eerste diensten van vaste weervrouw Harma Boer overgenomen. We zijn begonnen met invallen voor de radiopraatjes en inmiddels wordt er druk gewerkt aan het invoeren van onze weerdata en het handig aanleveren van de website-teksten. De Groningers horen vooral Roland van der Zwaag als vervangende weerman voor Harma, maar ook Gert Voerman zal bij tijden zijn opwachting maken. Roland woont zelf tegen de Groningse provinciegrens aan en ziet het helemaal zitten; “RTV Noord weet precies wat hun luisteraars en kijkers willen. Het gaat om een Groningse insteek en een directe en laagdrempelige manier van omgaan met elkaar. Dat is ook helemaal mijn stijl. Het is zeggen waar het op staat en maatwerk leveren voor wat betreft de Groningse weersverwachtingen.”

De samenwerking met deze twee regionale omroepen verloopt heel prettig. Er is aan alle kanten plezier en toewijding om zo goed mogelijke berichten aan te leveren. Dit hopen wij in al onze weerpraatjes door te laten klinken; zowel op de radio, tv als online. Het is voor ons hele team (inmiddels 7 weerkundigen) een dikke pluim dat deze twee zenders met Weerexperts in zee zijn gegaan.

Over ons

Weerexperts bestaat uit een wendbaar team van weerkundigen, waarvan een aantal met meer dan 20 jaar ervaring in de meteorologie. Wij leveren solide weerdata, regionale weerberichten en weerkundig advies in elke gewenste vorm. Wij, als Weerexperts, zijn ondersteunend aan veel sectoren. Het streven is om het jou, als klant, zo gemakkelijk mogelijk te maken.

Het laatste nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwbrief